A zenekar története

A zenekar 2006. március 31-én lépett először közönség elé egy néhány órás próba után. Ez a fellépés egy születésnapi kerek 50. zártkörű rendezvény volt. A 150 meghívott vendég előtt játszottak Stewe Winwood, Cream, és John Mayall számokat.
Billentyűnél Pick Róbert, szólógitár Felkai Miklós, Kalmus József ének, dobos Tóth Karesz, kísérő gitár Sólya Ákos, basszusgitár Török Péter.
A sikeres buli után jött az ötlet, hogy folytatni kellene a közös zenélést. Kalmus, Török és Sólya beköltöztek Hidegkútra Sólyáék alsó szintjére és kialakítottak egy kezdetleges stúdiót. Itt egyéves kemény munka vette kezdetét.
2007. év elején egy kisebb bulit lenyomtak, de Török és Kalmus türelmetlensége miatt, valamint a zenei stílus iránti elkötelezettségük is (blues) befolyásolta döntésüket. Megkeresték Fodor Dávidot, aki elvállalta a dobos szerepét. Dávid itt még középiskolás volt, de fiatal kora ellenére a legendás CREAM együttes zenéin nőtt fel.
A szólógitáros természetesen az ország egyik legjobb gitárosa Felkai Miklós lett, azzal a megkötéssel, hogy saját zenekarát is megtartja a Felkai Jam-et.
Török hozta magával kollegáját Oltvai Dávidot, aki tanult zongorázni is, mellette nagyon jól szájharmonikázott. Fodor Dávid még óvodás korától meglévő gitáros barátját is hozta magával Végh Benedeket. Két utóbbi tag később a Kőbányai Jazz iskola növendékei lettek.
ICECREAM Bluesband :
Felkai Miklós gitár,ének
Fodor Dávid dob
KalmusJózef ének
Oltvai Dávid billentyű, szájharmonika
Török Péter basszusgitár
Vég Benedek gitár
2008-ban Gébert Attila zongorista jött a zenekarba, aki szintén a Kőbányai Iskola kiváló növendéke volt.
A zenekar műsora nem változott az első buli óta, csak bővült jobbnál jobb igényes számokkal.
A fiúk körüli arculatot főleg a CREAM iránti szeretet tükrözte, plakátokon, minden kiadványon és a nevükben is így alakult meg az ICECREAM BLUESBAND.
2009-ben a zongoránál tagcsere történt, a közben befutott Gébert helyére Nagy Csaba került, aki Rácz Kati énekes billentyűse volt. A zenekar nevéhez fűződik a Békás Blues fesztivál, valamint ehhez a névhez fűződő szám is. A szöveget Ruboczky László írta. A vendéglátós rossz szokásoktól az új zongorista nem tudott megválni, de a kitűnő zongorista hamar kilépett a zenekarból.
A Békás Blues Fesztivált még megcsinálta a zenekarral, de itt Kalmus József más irányú elfoglaltsága miatt hírtelen az ének fronton gyors tagcserére került sor Tisza József, a legendás énekes-fuvolás Török Ádám, valamint Éliás Gyula személyében. Innentől a szünetekben volt retro disco is. Végh Benedek saját zenei útját kezdte taposni egy saját zenekarral.
A színpadon ezekben az időkben már nagyon megszólalt az ének, hiszen mindegyiknek saját egyéni stílusa volt, és a gitáros Felkai Miklóssal együtt négyen énekeltek, volt amikor egyszerre. A gitár, dob és basszus kezdett összeszokottá válni. A megüresedett billentyűs helyére Ádám rögtön hozta magával a Mini együttesből Németh Karcsit. A herflis Dávidot közben felvették az egyetemre, helyére került Kovács R. Gábor, aki egy bizonyos ének tartományban kiválóan énekelt is. Ezekben az időkben került a zenekar tagjai közé a saxofonos Muck Ferenc.
2009. év végén rögzítették a Blues Mikulás műsorukat. Ezután három éves közös szereplések következtek. Több fesztivál, hármas koncert Edda, Mini, ICECREAM BB, TV szereplések.
2012-ben egy fantasztikus műsort adtak le a Nemzetközi Blues Fesztiválon, a 28. Nemzetközi Dixiland és Jazz Fesztiválon Salgótarjánban. Az akkori tagok: Felkai Miklós, Németh Károly, Muck Ferenc, Fodor Dávid, Kovács R. Gábor, Török Ádám, Török Viktor ének és Török Péter basszusgitáros.
2012-ben Török Ádám váratlan egészségügyi állapota miatt egy ideig a gitáros-énekes Makó Béla töltötte be kiváló bluesos hangzású éneklésével az énekes szerepét.
A 2013-as évben a Mini együttes újra feléledt és egyre több felkérést kaptak. Így a két zenekar egyénileg folytatta munkáját és csak nagy ritkán tudtak közösen fellépni. 
 Egy Fóti fellépés után Felkai és Török úgy döntöttek, hogy egy profi zenekart kellene összehozniuk. Akkoriban érkezett haza a volt Bergendi-s Dáni János billentyűs. Őt hirdetés útján találták meg az új dobos ötletére, aki nem más, mint Juhász János, aki Görögországból költözött vissza Pestre. Juhász volt tanárának szokott segíteni, aki a Wastaps együttesben dobolt. A Wastaps-ban a haza-haza látogató Charly H. Nice volt a frontemberük, aki a világ minden táján fellépett nagy sikerekkel, és kiváló énekes és fúvós volt egy személyben.
Juhász összehozott egy találkát a Pozsonyi úton egy kis bárban Charly és Török között. Két óra alatt mindent megbeszéltek és ettől a pillanattól az ICECREAM BB további zenei pályafutásában is nagy változás történt. Hiszen a bluesos stílust felváltotta a funky a soul és a jazz-rock.  Másnap reggelre a zenekar összes tagjánál ott volt a komplett új műsor.  A zenekar nélkül lévő Pataki Lászlót az ex Syrius orgonistát szintén bevették az új formációba. A tagok legnagyobb meglepetésére még Ádám is beszállt és azt mondta, hogy egy super sessionban ott a helyem. Így kapta a zenekar az ICECREAM SUPEERSESSION nevet. A zenekar elkezdett dolgozni Felkai Miklós,Török Péter, Charly, Dáni, Pataki, Juhász és Török Ádám. A két billentyűs felállással a zenekar egymás után kapta a lehetőséget fellépésekre. Pataki felbuzdulva a zenekarvezetőnek Török Péternek megemlítette, hogy a volt Liversing-es Túri  Árpádot el kellene hívni énekelni.  Túri a felkérésre fél év gondolkodási időt kért. Ősszel igent mondott a felkérésre.
Péter egy koncertsorozat szervezése folytán a főváros egyik kultúrosához került, aki azt tanácsolta, mivel a zenekar neve nem ismert más név alatt kellene zenélniük, mint pl. Omega. Török erre visszakérdezett és a Liversing jó lenne? Erre a kultúros rögtön azt mondta, hogy igen, hiszen a Liversing név Óbudán igen jól cseng még mindig, mert a Főpolgármester Tarlós úr is régen járt a bulijukra. (A Liversing együttes csak két évig működött).
Török kénytelen volt beleegyezni, de rögtön meg is nyugodott, mivel három tag is a zenekarból ex Liversing-es volt Túri, Pataki és Éliás. Charly pedig a Liversing megszűnése után a vezetővel egy új zenekarban együtt játszott. Árpi a volt vezetőtől megkapta az engedélyt a névhasználatra. A zenei stílus kibővült R&B-al és még ütősebben szólalt meg a zene. Rövid munkásságuk alatt két jótékonysági koncertet is leadtak. Túri csak a második jótékonysági bulinál vállalta a csatlakozást a zenekarhoz, de a fellépés után az ex Liversing rajongói táborból néhányan nem tetszésüket fejezték ki, hogy ez nem a Liversing. Ez a kis tábor nem tudhatta, hogy Török a zenekarvezető már levédette  a LEVERSING Soul nevet. A vita addig fajult, hogy a baráti körből egy ügyvéd felszólította a zenekart, hogy e név alatt ne lépjenek fel és perrel fenyegette az Önkormányzat kultúrosát is. Ahogy Felkai megjósolta előre, és neki lett igaza, jó név az ICECREAM Supersession és így tovább e név alatt folytatták zenéjüket.
Charly-val a zenekar megvalósíthatta azt a zenekari produkciót, hogy néhány számban gyerekkórus is kíséri az éneket. A két szám a My sweet Lord, valamint a Jézus Krisztus Superstar. Charly igazi frontemberként kitűnő zenészként, barátként volt tagja a zenekarnak. A közönség imádta.
2015. Február elején Charly H. Nice váratlanul egy szívroham folytán életét vesztette. A két zenekar- alapító sokáig tanácstalan volt, hiszen nemcsak zenésztársukat vesztették el, hanem barátjukat is. Főleg Péter zárkózott be magába, de végül Miki adott egy erőt és találtak egy énekest, aki zenekar nélkül szólóénekesként dolgozott.    Charlyt két emberrel tudták volna pótolni, de a személyiségét és tudását amúgy sem lehetett pótolni ezért hosszú ideig döntésképtelenek voltak, hogy visszamenjenek a blueshoz vagy folytassák a Charlyval elkezdett munkát. Így került a képbe Alex Kol énekes és Berkes Ferenc saxofonos.  A két billentyűs maradt Pataki és Dáni, valamint a dobos Juhász János is. Egy rövid ideig élt ez a felállás, először Pataki majd a dobos helyére kellett keresni új tagokat.
2016. Januárjában már kezdett véglegessé válni egy jó, tehetséges személyekből álló felállás. Három fiatal énekhangot Takáts Máté, Schwirg Alexa és Jennifer Favaron képezték, a billentyűnél maradt Dáni, Berkes saxofon, a két alapító tag Török és Felkai és a doboknál Muszta István, mint új tag. A fiatal Takáts hamar kiesett a zenekarból, később Dánit is az élet Pécsre majd Szegedre szólította. Helyére a fiatalabb generációhoz tartozó Horváth András került. A zenekarvezető régi ismerősét Berec Andrást bevette a zenekar tagjai közé, aki a ritmus szekciót erősítette. Most már a zenekarnak van percussion is, akusztikus ütőhangszerek. Kalmus József visszakerült a zenekarba énekesként és kezdett alakulni a négy énekre támaszkodó zenei hangzás. A műsorba a latinos hangzású számok is bekerültek, ennek ellenére a hanghordozó felvételek a zenekar vezetését nem tették boldoggá.
2017. eleje a zenekar életében szintén nagy tagcserékkel kezdődött. Berkes Ferenc majdnem egy éves külföldi távolléte miatt Gyenes Béla kitűnő saxofonos, klarinétos került a helyére. A két lány csak részben tudta teljesíteni feladataikat egyetemi tanulmányaik miatt. Így került Horváth Andrea énekes a zenekarba. Persze Andreára át kellett módosítani a műsort, de a zenei stílus változatlan, a Charly korszakra emlékeztet.
A zenekar tagjai 2017.

Berec András akusztikus ütőhangszerek
Felkai Miklós ének, gitár
Gyenes Béla saxofon
Horváth Andrea ének
Magi Krisztián billentyű                                 
Kalmus József ének
Muszta István dob
Török Péter basszusgitár
Vendég fellépők:
Török Ádám ének, fuvola
Molnár Mátyás ütőhangszerek

Török Péter

 

   

LSL STUDIO 2009